Почетна / (не)Секојдневно / 10 причини мажите да се откажат од сексот

10 причини мажите да се откажат од сексот

Со години слушаме многу пати дека мажите мислат главно за секс и тоа на секои неколку секунди. Но, кога сепак доаѓа до акција, се забележува дека голем дел од господата не се особено сексуално активни.

Што се случува, навистина ли тој се откажува од секс? За многумина недостаток на акција под покривката се должи на сериозни причини – ниско либидо, стрес, замор, болест, мрзеливост?! Но “паузата” од сексот може да се должи на чисто психолошки причини.
Читајте меѓу редови, кога тој ви кажува НЕ, всушност што
ви кажува:

1. Тој не паѓа на вас. Може да има друга, може едноставно да не го привлекувате и дека не ве сака веќе.

2. Прави експеримент или сака да ве провоцира, бидејќи сте го налутиле со нешто.

3. Неодамна сфатил дека всушност чувствува привлечност кон својот пол, но уште не ви кажал и очекува сами да ги погодите како ве одбива систематски.

4. Не го возбудувате.

5. Сексот не му е приоритет, натпреварот и пиењето со пријателите – да.

6. Претпочита да се самозадоволува отколку да се труди и за вашиот оргазам.

7. лаптопи, телефони и други уреди го намалува неговото либидо.

8. Има сексуален проблем, но му е срам да си признае. Не му се крева и е депресивен, но нема да тој проблем да го разгледува со вас, затоа му е полесно да ви откаже.

9. Во последно време бил доста активен сексуално и сега решил да ги смири работите и да си земе кратка пауза.

10. Сака да ве шутне, но не му стиска тоа да ви го каже и затоа тајно се надева вие ќе го направите првото т што ви дава солидни причини.