Почетна / IN/OUT / 12 трикови за слабеење без диети!

12 трикови за слабеење без диети!

Ако мислите дека да се слабее е лесно, тогаш грешите. И тоа е затоа што сме си изградиле погрешна идеја за овој процес. Тоа е процес на запознавање на самите себе – навиките и желбите. Токму заради ова треба да се постигне слабеење без диети. Диетите се оние што го бришат идентитетот на личноста и сите ги вметнуваат во еден калап. Затоа треба да се обидуваме и експериментираме се додека најдеме своите начини за слабеење без диети.


Еве некои наши предлози. Тие може и да не важат за вас, но ќе ви дадат насоки за акција.

Се фокусира на само-подобрување.
Ограничете ги јадењето на мајонезот.
Избегнувајте ги сосовите за салата и другите тешки додатоци.
Престанете да јадете по цело пкетче чипс или кикирики.
Наградувајте го тело со масажи, топли кади, аромотерапија и други задоволста за релаксација.
Не користете апчиња за слабеење. Чај за слабеење како додаток сепак – може!
Правете го тоа што сакате, што може почесто: читање книги, гледање телевизија, излегувајте со пријателите.
Дозволувајте си да јадете слатко од време на време – тоа е сепак слабеење без диети.
Јадете помалку шеќер. Ако го намалите количеството на половина ќе видите одличен ефект.
Избегнувајте ги белиот ориз, белиот леб, белите тестенини.
Работете на себе, за да се ослободи од емоционално прејадување.
Сакјте го своето тело. Ова е првиот и најважниот услов за успешно слабеење без диета.