Почетна / (не)Секојдневно / Ако ве касне оса, стршлен или пчела – ова ќе ве спаси од болката и отокот!

Ако ве касне оса, стршлен или пчела – ова ќе ве спаси од болката и отокот!

Во последните години има зголемување на бројот на убоди и каснувања од различни инсекти, меѓу кои најголемата опасност доаѓа од оските и стршленот. Во случај на сериозни проблеми мора веднаш да посетите лекар. Следниов совет е објавен од еден долгогодишен пчелар. Тој е тестиран и потврдено е дека дава најдобри резултати: Најдобро е секогаш кога одите во природата, да носите со себе таблети аспирин.

Што да се прави? Само стиснете ја таблетата и ставете врз местото на убодот. Држете ја една минута, а потоа извадете ја. На овој начин ќе се избегне оток и болка, и нема да има чешање и непријатно чувство. Осилото наскоро ќе стане историја, а од убодоти ќе остане многу мала, речиси незабележлива трага.