Банички со компири и сирење

од Vladimir Zorba

Производи:

1 пакет кори за банички
400 гр козјо сирење
4 компири
1 чешне лук
1/2 магдонос врска
Бибер, сол
4 јајца
100 гр. јогурт
1 лажица маслиново масло
Сусам за прскање

Подготовка:

Измијте го компирот без да го мелите и варете го. Откако ќе се оладие, можете да ги отстраните нивните лушпи. Исечете го магдоносот, лукот, и исечете го сирењето во рефус. Сè нежно треба да се измеша и зачини со пиперка и сол ако мислите дека не е доволно солено.

Одделно комбинирајте три јајца, маслиново масло и јогурт и добро мешајте.

Исечете ги компирите во долги триаголници, ставајќи на секој од нив мешавината и матените јајца. Тие се тркалаат во ролна, и на крајот секој се навлажнува малку за да се слепи.
Наредете ги баничките во послужавник и размачкајте ги малку од останатото скршено јајце и посипете го со сусам. Печете во загреана печка на 180 ° C околу 30 минути.

Слични содржини