Домашни сирењаци со кашкавал и сирење

од desk2

Состојки:

3 чаши брашно
200 г масло
100 путер
6 јајца
1 канче кисело млеко
1 лажичка сол
1 лажичка сода
200 гр кравјо сирење
100 г кашкавал
жолчка за премачкување

Подготовка:
3-те од јајцата се разбиваат и се ставаат во миксер и се мешаат со јогурт. Се топи путерот и додадете го бавно кон смесата мешајќи постојано. Мачкајте го тесто. Откако ќе стане стегнато и вид на правоаголници, премесете го со раце.

Поделете го на две топки и ги расукајте на две дебели кори.
Останатите 3 јајца се разбиваат во иситнетото сирење и ренданиот кашкавал. Едната кора се поставуваво тава, а на неа се дистрибуира смесата. Одозгора се става другата кора. Намачкани со жолчки за сјај.
Печете во загреана на 200-220 степени во рерна додека не добие црвенило. Извадете и откако се излади малку, исече на мали квадратни облици.

Слични содржини