Почетна / (не)Секојдневно / (ФОТО 18+) На 82-години не престанува со работа: Навидум е обичен дедо, но всушност е порно актер

(ФОТО 18+) На 82-години не престанува со работа: Навидум е обичен дедо, но всушност е порно актер

Шигео Токуда за разлика од неговитееврсници не играт карти или шах. Тој е еден од највиталните стари лица во Јапонија и е најстариот порно актер во светот. Тоа својата страст и хоби го откри сосема доцна. На 69 години откри дека нема намера а се повлече од јавна сцена.

#lick

A post shared by shigeo tokuda (@shigeotokuda) on

Долго време му требаше на овој јапонски човек да го открие неговиот вистински интерес.

Тој студирше бизнис кариера и започна како мајстор на машини за коцкање. Тој, исто така, работел во туристичка агенција, а порно филмовите го заинтригирале неколку години подоцна. Прво тој ги гледал, а потоа ” во 2004 година тој почнал да снима. Првата епизода ја имал во серија на “Постари”, а потоа почнал да снима 60 филмови годишно.

#love

A post shared by shigeo tokuda (@shigeotokuda) on


Последниве години, често не снима туку работи на овие филмови или сцени, кои бараат долго време и бара голема издржливост.

“Свежи јајца и ориз го оставиле да биде витален. Мислам дека оваа комбинација ја изнесе мојата виталност”, рече Шигео.

Тој истакна дека во неговата работа е многу важно да се одржи добра комуникација со партнерите.

“Тие велат дека сексуално нагон слабее со староста, но мислам дека тоа е затоа што помалку се обрнува внимание на некои работи”, вели тој и открива како почнува секоја снимка.

“Јас секогаш и кажувам на мојата партнер е убава и ја пофалувам за одреден дел од телото. Тоа е најдобар начин да се изгради добра комуникација помеѓу вас”, вели тој.

Тој призна дека неговата кариера како порно актер му помогна да се чувствува млад.

#shigeotokuda #jav

A post shared by shigeo tokuda (@shigeotokuda) on