Почетна / (не)Секојдневно / (ГАЛЕРИЈА 18+) Маѓепсани од машкиот полов орган: Јапонскиот фестивалот посветен на пенисот започна

(ГАЛЕРИЈА 18+) Маѓепсани од машкиот полов орган: Јапонскиот фестивалот посветен на пенисот започна

Овој фестивал се одржува во земја која едноставно не може да се пофали со големината.

Фестивалот на челичниот пенис (Kanamara фестивал), за првпат е организиран во 1969 година, и оттогаш секоја година традиционално се одржува во Јапонија во Кавасаки.

Првата недела во април е резервирана за прославата на улиците, кои се украсени со голем розови пениси кои ги красат свеќи, чоколади, привезоци, маици …

Kanamara festival #kanamarafestival #tokyo #japan #jowmaianuintokyo2017

A post shared by DOG’S VISION LEATHER (@jowmai) on


Како е посетен овој фестивалот покажуваат слики кои прикажуваат дека народ добро се забавува време, но, исто така, се натпреваруваат со тоа кој има повеќе оригинални уреди кои се подготвени неколку недели пред учесниците на фестивалот.

Kanamara festival #kanamarafestival #tokyo #japan #jowmaianuintokyo2017

A post shared by DOG’S VISION LEATHER (@jowmai) on

Оваа година, главна атракција беше дрвена платформа со голем пенис, кои луѓето ја носеа на рамениците.

Освен забавната функција, овој фестивал има за цел да собере пари кои ќе бидат наменети за ХИВ истражувања.

Guess what kind of weird festival we got ourselves into today… #thatjapanlife #kanamaramatsuri #kanamarafestival

A post shared by Alysse Forde (@alysseforde) on