Почетна / (не)Секојдневно / (ГАЛЕРИЈА) Уникатната убавина на африканките

(ГАЛЕРИЈА) Уникатната убавина на африканките

Секоја жена е уникатна.

Светот на уметноста е безгранична. Се може да го инспирира уметникот, особено ако тој создава ремек во форма на фризури.
Да се вратиме малку назад кон 2016-та, за да ви ја покажеме победничката во три категории во The Black Hair Awards.

Тоа се престижните британски награди кои го оценуваат коафриканското мајсторство. Денес ќе ви покажеме колекцијата Armour на Лиза Фара. Секој портрет носи многу убавина во себе, но и презентира почитта кон африканската култура. Сила и знаменитост која тешко успеваме да ја фатиме.
Оваа колекција ја покажува убавината на женските форми, нивно оспособување. Затоа што секоја жена треба да знае дека е силна, дека е убава и дека треба да продолжи да биде се така уникатна.
Повеќе за проектот може да се види во галеријата: