Актуелно
Почетна / Актуелно / Грчкиот парламент ги одобри мерките за нови штедења

Грчкиот парламент ги одобри мерките за нови штедења

Во четвртокот грчкиот парламент ги усвои мерките за нови штедења, со кои Владата се надева ќеа обезбеди олеснување на долгот и исплатата на заемот од кредиторите од Европската унија и Меѓународниот монетарен фонд овој месец, пренесува AFP.
Законот предвидува 4,9 милијарди евра кратења на пензиите и на даночните олеснувања за периодот меѓу 2018 година и 2021г. Промената била прифатена од 153 пратеници од владејачката партија, а вкупно 128 гласале против мерката.