Актуелно
Почетна / Актуелно / Хаг не го пушти Младиќ да се лечи во Москва

Хаг не го пушти Младиќ да се лечи во Москва

До крајот на ноември оваа година Хашкиот суд ќедонесе првостепена пресуда во предметот Ратко Младиќ.

Во соопштението на Трибуналот се наведува дека до тогаш Младиќ нема да биде пуштен на приврмена слбоода.

Судскиот совет мината недела донесе одлука со која го одби Младиќ да го пушти напривемена слобода поради лечење во Русија, бидејќи какосенаведува не постојат гаранции дека ќе се врати во Хаг.
Во соопштението сенаведвуа дека Судскиот совет во претходна одлука навел дека Младин не се предал доброволно туку апсењето го избегнувал цели 16 години.