Почетна / Граѓански / Хелсиншки комитет: Зврлевски се вмешува во автономијата и надлежностите на СЈО

Хелсиншки комитет: Зврлевски се вмешува во автономијата и надлежностите на СЈО

Ви го пренесуваме месечниот извештај за состојбата со човековите права во Република Македонија за јануари 2017 година кој опфаќа теми од областите: Специјално јавно обвинителство, Дискриминација, Говор на омраза, Дела од омраза, Бегалска криза, Социјални и економски права и Текстилни работнички.