Почетна / Препорачани / Јадете смокви

Јадете смокви

Масти не е секогаш лоша работа, и многу од нас сега се свесни за важноста на есенцијални масни киселини во нашата исхрана.

Па никогаш не се плашат кога станува збор за смоквите – тие содржат омега-3 и омега-6, како и фенол.

Смоквите се одлични за подмачкување на зглобовите и спречување на артритис, исто така, им обезбедуваат на кожата и косата масла што им се потребни за да му помогнат на телото да ги изгради мускулите и ткивото, за да се спречи Алцхајмеровата и деменција, како и генералната функција на мозокот.

Исто така, смоквите помагаат и за спречување срцева болест..