Почетна / (не)Секојдневно / Јагне се роди со натпис „јагне“ на стомакот (Фото)

Јагне се роди со натпис „јагне“ на стомакот (Фото)

 

Тринаесетгодишниот Џејмс Стивенџ од Велика Британија забележал нешто необично на штотуку родено јагне.

Имено, јагнето родено црно, прошарано со бели влакна на стомакот, кои изгледаат како да пишува „lamb“ (на англиски: јагне).

„Штом се роди го видов натписот на неговиот стомак. Навистина пишува ’lamb’“, вели момчето за британските медиуми.

Родителите на момчето држат фарма и се занимаваат со стока, а вакво нешто не виделе/

„Јагненцето е здраво и весело, постојано скока“, велат тие.