Масимо Ботура најдобар шеф на кујна за 2016-та година

од Vladimir Zorba

Главниот шеф на кујна Масимо Ботура на луксузниот италијански ресторан „Остерија Франческана“ кој е сместен во Модена, може да се пофали за најуспешен во 2016-та година. Цента за порција храна изнесува до 200 евра. Италијанецот е прогласен за најдобар шеф на кујна во рангирани 50 во светот. На второ месето се најде шпанецот Џон Рока, а на трето е американецот Даниел Хјум.

Kitchen backstage; International Gourmet Festival 2012; Tribute to Claudia 2012; Day 11 - January 22nd; Massimo Bottura

Kitchen backstage;
International Gourmet Festival 2012;
Tribute to Claudia 2012;
Day 11 – January 22nd; Massimo Bottura

Познатиот дански кулинар Рене Реџепи, годинава е на петтото место со познатиот ресторан „Нома“.

Слични содржини