Почетна / Глобално / Европа / Маскирани ограбија банка и земале заложници во Грција

Маскирани ограбија банка и земале заложници во Грција

МАскирани како со бомба ја  шокираа Грција.

Четворица насилници ограбија филијала на банка во населбата Пиреја на Атина. Акцијата  започнал пред пладне. Тогаш бандитите упаднале во холот. Двајца од нив зеле за заложници петмината вработени и тројца клиенти. Другите отишле во подрумот, каде со помош на притисок  отвориле околу 40-50 сефа. Не е јасно што точно земале, но се смета дека пленот е сериозно голем.  Официјални лица успеале да го  вклучат алармот  во 16,49 часа, но крадците успеале да избегаат. Досега полицијата не може да ги открие, маскираните  објавија грчките медиуми.  Овој грабеж е речиси копијана ист таков  кој беше извршен во август минатата година.