Почетна / TOP NEWS / Мо Фара остана без двојно злато на трките на средни патеки

Мо Фара остана без двојно злато на трките на средни патеки

Легендарниот тркач Мо Фара остана без двојно злато на средни патеки на Светското атлетско првенство во Лондон освојувајќи `само` сребро на трката на 5.000 метри.


Фара, кој го освои златото на трката од 10.000 метри, не успеа да победи и на 5.000 метри.

Легендарниот 34-годишен британски атлетичарм кој по Дијамантската лига во Цирих на 24 август, повеќе нема да се натпреварува на средни патеки и ќе се посвети на маратонот, вечерва во Лондон му гледаше во грбот на Етиопјанецот, Муктар Едрис.

Четирикратниот олимписки победник кариерата на средни патеки ја заврши со десет златни и два сребрени медали на големите натпреварувања.