Актуелно
Почетна / Актуелно / Оливер Ивановиќ ќе се брани од слобода – укинат му е домашниот притвор на Оливер Ивановиќ

Оливер Ивановиќ ќе се брани од слобода – укинат му е домашниот притвор на Оливер Ивановиќ

Денеска му е укинат домашниот притвор на косовскиот политичар Оливер Ивановиќ.

Информацијта за укинување на домашниот притворот во телефонски разговор за Танјуг ја потврди самиот Ивановиќ.

Ивановиќ беше уапсен на 27 јануари 2014 година под обвинение дека извршил воено злосторство.