Почетна / TOP NEWS / Овие 4 начини ќе ви ослободат од досадните пријатели на Фејсбук, без да ги бришете

Овие 4 начини ќе ви ослободат од досадните пријатели на Фејсбук, без да ги бришете

Секој еден од нас порано или подоцна сака да отстрани некој од своите  пријатели на “Фејсбук”. Укинувањето е лесна и брза опција, но има и друг начин. Mashable ни презентира  5 начини.

Еве кои се тие:

1. Скриени нивните позиции Ако наидете на многу иритирачки пост, може да го отстрани од ѕидот многу лесно. Кликате на стрелката во горниот десен агол на функцијата и да изберете “Криење на публикацијата”. Може да известите администраторите на Facebook за овој пост или пак да го означите како спам, ако сметаш дека неговото место не е во социјалната мрежа. За возврат “Фејсбук” ќе ви предложи да промените видови надградби кои ограничуваат да добивате од предметниот пријател и начинот на кој дќе го  организирате новинарскиот проток.

2. Управувајте го новинарскиот проток

Ако ја изберете опцијата “Organize Who You See in News Feed”, “Фејсбук” ќе ви прошета низ краток процес преку кој да организирате вестите што ги добивате.

3. Користете ограничувачките алатки

“Фејсбук” создаде два рестриктивни листа, за да не мора да губите пријатели само заради ситни непријатности. Ако ги ставите некој во “Restricted” листа, а  тој ќе гледа само едни информации. Преместите ли го во “Acquaintances” листа, тоа ограничува информациите што ќе гледате за овој човек.

4. Мислења само за избраните

Ако сакате да напишете нешто за што да помислат дека ќе предизвика повеќе негативни ефекти, може да ги ограничите луѓето кои ќе го видат. Кликнете на мени што се појавува до копчето за функцијата во ажурирање на статусот. Опцијата ви овозможува да се скрие функцијата од некои луѓе.