Почетна / IN/OUT / Овој витамин ви е потребен за слабеење

Овој витамин ви е потребен за слабеење

Освен што има важна улога за здравјето на коските, овој витамин го забрзува и метаболизмот и ги разградува мастите.

На човечкото тело му се потребни голем број на витамини и минерали, кои овозможуваат нормален развор и функцонирање. Се покажало дека витаминот Д завзема важно место, особено за женското здравје. 

Овој витами го потикнува производството на калциумот, го одржува здравјето на коските, успешно се бори против анкциозност, а новите истражувања исткануват дека влијаа и врз слабеењето .

“Доколку сакате да ја намалите својата тежина, тогаш секојдневно земајте го видаминот Д непосредно пред оброкот. Тој најдобро делува во комбинација со мастите бидејќи ги разградува маснотиите во човечкиот организам. Најефикасни резултати се потигнуваат доколку  го конзумрате со појадок кој по правило би требало да биде најобимен во текот на денот. “,  рече стручњакот за диети   Keri Kliford. Таа уште каже дека  “Истражувањата за витаминот Д континуирано растат. Иако  неговата најпозната улога е да ги  зачува коските, овој витамин помага и во одржување на здравјето на сите ќелии во организмот, благотворно влијае на многу финкции на мозокот, го јакне имунитетот и ја забрзува работата на метаболизмот.”

a.