Производи:
½ чаша кафеав шеќер
1 лажичка брашно
¼ лажичка сода бикарбона
1/8 лажичка сол
1 лажичка овес
½ чаша масло
¾ чаша џем од малини811a57f4858c1a5f61315411f62456ec

Подготовка:
Измешајте кафеав шеќер, брашно, сода бикарбона, сол и овес. Додадете го маслото, однапред загреано на собна температура, со помош на рацете во останатите состојки, па да се добие трошлива смеса.

Подгответе послужавник намачкан со масло и постелете го со фолија или хартија за печење.

Ставете 2 чаши од смесата. Намачкајте темелно со слаткото од малини. Потоа додадете го остатокот од смесата.

Печете во загреана рерна околу 40 минути или додека темен. Исечете на барови, кога ќе се излади малку.

Слични содржини