Производи:
6 парчиња пилешки гради
¼ чаша јаболков оцет
3 лажици сенф
сок од 1 лимон
сок од ½ лимон
½ чаша кафеав шеќер
1 и ½ лажичка бибер
6 лажици маслиново маслоa5f83d78aedd9219eb63640de5f054e7

Подготовка:
Во голем стаклен сад измешајте оцет, сенф, лук, сок од лимон, кафеав шеќер, солта и црниот пипер. Измешајте го сето заедно со маслиновото масло. Добро промешајте. Ставете го месото во маринадата. Покријте и ставете во фрижидер преку ноќ.

Загрејте ја скарата на висока температура. Подмачкајте го и ставете го месото на загреаната скара. Печете во просек по 8 минути од секоја страна или додека да фати стекот кафеава боја.
Фото: iStock

Слични содржини