Производи:
500 г телешко месо
3 лажици путер / маслиново масло
4 коцки телешка супа
4 чаши вода
1 лажичка рузмарин
1 лажичка магдонос
½ лажичка црн пипер
3 големи компири, исечени на коцки
4 моркови, се сечат на кругови
4 стапчиња целер, сецкан
1 голема главица кромид, ситно сечкана
2 лажици пченкарно брашно
2 лажици ладна вода67ea535681524490702de77e31501b0d

Подготовка:
Во голем сад запржете го телешкото месо во маслото на средна температура, додека не потемне. Растворете ја супата со четирите чаши вода. Истурете ја во месото.

Додадете зачини и мешајте со дрвена лажица. Оставете да зоврие, намалете го огнот и покријте. Нека врие 1 час.

Потоа додадете исечен зеленчук во тенџерето. Растворете пченкарен скроб во двете лажици ладна вода. Промешајте за да нема грутки и додадете на јадењето. Повторно промешајте и покријте под капак. Нека се вари за уште еден час.

Слични содржини