[РЕЦЕПТ] Чоколаден чизкејк без печење

од Vladimir Zorba

Состојки:
20 чоколадни слепени колачиња со бел крем
5 лажици стопен путер
350 г крем сирење
1 чаша течно чоколадо
3 кесички ванила
50 г мелени ореви
крем за декорација94c5d776289f56e7230a82ff2ebd6175

Подготовка:
Во кујнски блендер сомелете ги фино колачињата и додадете кон нив стопен путер. Ако смесата не е доволно хомогена и леплива, може да додадете уште малку масло. Дистрибуирајтте ги во соодветни чаши или чинии, со тоа што ќе ги натискате подобро со помош на лажица.
Одделно измешајте го со миксер кремот на сирењето и додадете кон го него течното чоколадо, мелени ореви и ванила. Распоредете го кремот потоа. Покријте ја секоја чаша со фолија и ставете  да се олади за околу 2 часа во фрижидер.
Пред да сервирате украсете со шлаг или крем на спреј, малку природно какао или чоколадо на парчиња.

Слични содржини