[РЕЦЕПТ] Потпечени брускети со туна

од Vladimir Zorba

Состојки:
2 конзерви туна во сопствен сос
1 страк целер или зелен кромид
црн пипер
сокот на 1/2 лимон
2 лажици мајонез
1 мал домат
рендан кашкавал за попрскување
4 парчиња леб по ваш избор
Подготовка:
Исцедете туна во голема цедилка. Ставете ја во сад и додадете го кон неа мајонезот, исечениот целер / кромид, црн пипер по вкус и сок од лимон. Во загреана тава пропржете ги малку парчињата леб. Потоа ставете ги во тави врз хартија за печење и намачкајте со рибната смеса.
Ставете едно парче домат и посипете со кашкавал. Печете во загреана рерна додека кашкавалот не се стопи.

Слични содржини