[РЕЦЕПТ] Велигденски колачиња со ванила и лимонова кора

од Vladimir Zorba

Состојки:
500 г брашно
200 г путер
2 жолчки
1 чаша шеќер во прав
1 ванила
1 лажичка сода
1 лажица лимон закоравени парчиња
Подготовка:
Измешајте ги сите состојки и замесете меко тесто. Оставете го да отстои во фрижидер за неколку часа. Извадете го и измешајте повторно. Расукајте го на дебела кора околу половина сантиметар. Исечете го со помош на различни сада (ако имате форми на јајца или велигденски зајчиња). Наредете ги слатките во тава за печење, обложена со пергамент хартија. Печете на 180 степени во загреана рерна. Украсете ги слатките со полнењето или глазура по избор.

Слични содржини