Почетна / Актуелно / Ревизијата утврдила ненаменско трошење на парите во општина Карпош

Ревизијата утврдила ненаменско трошење на парите во општина Карпош

Ненаменски биле потрошени 2,6 милиони евра во општина Карпош од претходната власт на чело со екс градоначалникот Стевчо Јакимовски – рече актуелниот градоначалник Стефан Богоев презентирајќи го извештајот на Државниот завод за ревизија.

Ревизорите утврдиле дека парите наместо за инфраструктурни проекти биле наменети за враќање на стари долгови. Долгот на општината сега е 18 милиони евра, а општинските канцеларии се дивоградба.