Рибина супа со кромид и лук

од Vladimir Zorba

Состојки:
500 г рибино филе по избор
2 глави кромид
2 страка свеж магдонос
2 чешниња лук
1 л. сол
2 црвен пипер
1 црн пипер
3-4 домати
½ чаша бело вино

подготовка:
Ставете го рибиното филе во длабока тава. Залејте го со вода до половината на тенџерето. Кон неа се ставаат зачини (без магдоносот) и исечените лук и кромид. Се вари се додека рибиното филе и останатите производи не омекнат или за околу 20 минути.

Доматите кои се излупени и се насечени, а потоа се додаваат во супата. Додајте во виното и ситно сецкан магдонос. Варете уште неколку минути. По желба зачинете со свеж сок од лимон.

Слични содржини