Почетна / Актуелно / Станува жешко: Американска флотила сврте кон Корејскиот полуостров!

Станува жешко: Американска флотила сврте кон Корејскиот полуостров!

Американска флотила патува кон Корејскиот полуостров, но сеуште нема распоред кога точно ќе пристигне во регионот.

Излезе дека додека Вашингтон и се заканувал  на Северна Кореја со превентивни удари,  и пратени за целта американски бродови кои  пловеа во спротивна насока.

На крајот на минатата недела американските поморски сили објавија слика на ударна група на авиони “Карл Винсен” да минува низ теснец во Индонезија на пат за вежба во Австралија.

Од Белата куќа прецизираа дека крајната цел на “армадата” е реонот на Корејскиот полуостров, но никогаш не е објавен датум на пристигнување.   Северна Кореја повторно му  се закани  на САД со превентивен удар кој требало даја  “изгори целата држава”.