Почетна / (не)Секојдневно / Супер корисен здравствен рецепт со лук

Супер корисен здравствен рецепт со лук

Ликер со лук – е супер корисен рецепт за здравје. Тој е еден од најкорисните зеленчуци.
Неговиот дневен внес го штити телото и ни донира одлично здравје. Корисен лук за нашите прекрасни читатели нудиме лесен рецепт за ликер со лук.
Се вели дека оваа смеса обработува 100 болести. Топи масти и во некои делови на светот е во употреба во милениуми.
Како се подготвува ликерот?

1. Стави 12 големи чешниња лук во проѕирен стаклен тегла. Прво мора да го исечете секој чешне на 4 парлиња.
2. Истурете врз нив 3 чаши црвено вино.
3. Ставете мешавината со теглата на темно и суво место. Треба да остане таму точно 14 дена.
4. Лекот се тресе дневно 3 пати.
5. По 2 недели, истурете во сад од темно стакло и преместите го во фрижидер.
6. Земете 1 лажиче. 3 пати на ден за 30 дена. Овој уникатен ликер со лук помага да бидеме здрави и среќни. Можете брзо да го направите дома – за себе и за вашите роднини.