Почетна / Архива на ознаки:

Архива на ознаки:

Android P може да додаде гестови за управување како во iPhone X

Појавата на Android P подоцна оваа година се очекува со голем интерес, но освен поддршка на дисплеи со пресек на врвот, оперативниот систем може да преземе и нешто друго од iPhone X. Сајтот „9to5Google“ стигнал до порака на блог на девелопер во Google, каде е објавена интересна слика. Таа покажува …

Повеќе

Апликациите направени за стари верзии на Android, можеби нема да работат со Android P

Android P има ограничување на апликации кои се направени за стари верзии на Android. Во тековната верзија на Developer Preview, тоа е на ниво на API 17, што значи дека софтверот мора да е програмиран за Android 4.2 Jelly Bean. Ако тој е правен за постара верзија на Android, тогаш …

Повеќе

Android P може да понуди повеќе опции за блокирање на повици

Според последните измени во изворниот код на Android P во AOSP, оперативниот систем може да се здобие со напредни можности за блокирање на несакани дојдовни повици. Во апликацијата за телефонија е додадена функционалност која ви овозможува да блокирате автоматски повици од непознати броеви, скриени броеви или произволни броеви кои не …

Повеќе