Почетна / Македонија / Политика / Телма: 62,1 процент од граѓаните се за мирен трансфер на власта

Телма: 62,1 процент од граѓаните се за мирен трансфер на власта

 

 

Во анкетата на телевизија Телма и МЦМС на прашањето дали ВМРО-ДПМНЕ треба мирно да ја предаде власта на новото парламентарно мнозинство  62,1 проценти одговориле со ДА.  25,2 проценти од граѓаните одговориле со  НЕ, а 12,7 проценти не одговориле или пак не сакале да одговорат. 

На истото прашање во ВМРО-ДПМНЕ, 58,7 проценти одговориле дека власта не треба да биде предадена мирно. Анкетата е направена пред претседателот Ѓорѓе Иванов да му го даде мандатот на лидерот на СДСМ Зоран Заев.

 

58,7 во вмро-дпмне рекле не

но анкетата е направена пред давањето на мандатот