Почетна / Актуелно / Утре ново продолжение на монолозите на конститутивната седница

Утре ново продолжение на монолозите на конститутивната седница

Собраниската конститутивна седница на која треба да се изберат членови на Комисијата за избори и именување ќе продолжи утре.

Денеска немаше ништо ново. Монолзи наместо дебата, едни и исти обвинувања. СДСМ не учествуваше во се тпа во интрес на скратување на времето за да се затвои оваа точка на дневен ред. Пратениците од ВМРО-ДПMНЕ и коалицијата, сани со себе си полемизираа како да се од различни партии. Тие попладнево во рамки на 15 продолжение на седницата главно преку реплики и контрареплики бараа да се организираат брзи избори за излез од постојната криза.

Од СДСМ и коалицијата, пак, се воздржаа од реплики и процердурални забелешки.