Почетна / Актуелно / (ВИДЕО 18+) Трупови на деца лежат по улиците – Исламска држава искла цело село

(ВИДЕО 18+) Трупови на деца лежат по улиците – Исламска држава искла цело село

Најмалку 52 лица, вклучувајќи и жени и деца, се убиени и уште околу 100 се повредени како резултат напад на “Исламска држава” во населбата Акареб ел Сафи источно од Хама. Масакрот се склучил вчера. Ова го соопшти агенцијата Сана.

Терористите го нападнаа селото, убивајќи и обезглавувајќи локалните жители и борци на сириската армија. Окрвавени тела на мирните жители лежат по улиците на селото по жестоката битка. Спотед некои податоци, терористите се обиделе да заземат стратешки важене пункт по т.н. “пат на животот” меѓу Дамаск и Алепо. Тие биле одбиени од истно пристигнатите сириски војници.