Почетна / Актуелно / (ВИДЕО) Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза? Интервју со Кочо Анѓушев

(ВИДЕО) Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза? Интервју со Кочо Анѓушев

Дали поларната зима ќе донесе енергетска криза? Потрошувачката на струја во земјава достигна пик. Македонија во моментов увезува електрична енергија по цена која е рекордно највисока. ЕЛЕМ с еуште не може да го покрене третиот блок на РЕК Битола.

 Ви го пренесуваме интервјуто на 24 Вести со професорот Кочо Анѓушев, претседател на Македонската енергетска асоцијација.