Почетна / Актуелно / (ВИДЕО) Новиот претсадател на ССМ не го доби решението од Министерството за труд

(ВИДЕО) Новиот претсадател на ССМ не го доби решението од Министерството за труд

Новиот в.д. претседател на Сојузот на синдикатите на Македонија, Дарко Димовски не го доби решението од Министерството за труд и социјална политика, со кое Живко Митревски тврди дека се уште е претседател, информира 24Вести.

Министерот за труд и социјална политика, Ибрахим Ибрахими не ги прими синдикалците, за разлика од неговиот колега од внатрешни работи, Агим Нухиу. Синдикалците добиле уверување од МВР дека ќе им биде овозможено да се вратат на старите работи места.