Почетна / Актуелно / (ВИДЕО) Северна Кореја покажа како ќе го ликвидира нуклеарниот удар на САД

(ВИДЕО) Северна Кореја покажа како ќе го ликвидира нуклеарниот удар на САД

Телевизијата на Северна Кореја покажа филм, кој ими имитира нанесувањео на ракетен напад врзо САД, соопшти агенција Ренхап.

Снимката е емитувана во рамките на прославите по повод 105-годишнината од раѓањето на основачот на Северна Кореја Ким Ил Сунг – дедото на сегашниот лидер Ким Јонг Ун, а беше демонстриранаи нова балистичка ракета и нејзиното лансирање.

Таа го преминува океанот и удира град во САД. На следната рамка е прикажано како гори американски знаме и воа позадината се гробишта. На парадата и претходат демонстрациите, кои се дпретпоставка за новата меѓуконтиненталниа балистичка ракета.

Подоцна во текот на парзничниот концерт се слушаат песни, прославувањето на лансирни ракети и делот на Тепходон на стратешките сили на Корејската народна армија, задолжени за ракетните задачиа. Особено, во песната се пее дека “ракетата Тепходон е вистинска молња, подготвена да упати предизвик на империјализмот”.

Парадата и прикажувањето на снимката се одржаа во позадината на невидена до сега ескалација на тензиите на Корејскиот полуостров. Експертите се на мислење дека Северна Кореја може до 25 април, кога ќе биде одбележана годишнината од создавањето на Корејската народна армија, да одржи шесто нуклеарно искушение или употреба на ракета.