Почетна / Магазин / Убавина и Здравје / Зошто не треба да стануваме од десната страна на креветот?

Зошто не треба да стануваме од десната страна на креветот?

Од податоците на љубопитни студија станува јасно дека кога стануваме од десната страна на креветот, тежнееме да сме нервозни и уморни наутро во поголема мера.

Во истражувањето, спроведено меѓу 2.000 лица, исто така се тврди дека во овој случај е потребно и повеќе време да го подобриме расположението. Според истражувачите голем број чувствуваат замор при будење барем три пати неделно.

Деградирани во ноќниот сон е најчестата причина на раздразливост во утрото проследено со стрес, од потребното будење и влажното или ладно време надвор.

Од податоците на истражувањето станува јасно дека 57% од луѓето веруваат дека е можно да станеме од погрешната страна на креветот, како речиси еден на секои десет всушност се обидувал да стане од другата страна на креветот за да се обиде да го подобри расположението наутро.

И додека кај луѓето кои стануваат од левата страна на креветот, расположението почнува да се подобрува во 9:07 часот, за станување од неговата десна страна тоа се случува во 9:22 часот.

Освен тоа на оние кои стануваат од десно, им е потребно повеќе време пред да се почувствуваат расонети.