Почетна / Актуелно / Звезда: Идниот државен секретар на САД ги именуваше условите за признавање на Крим за руски

Звезда: Идниот државен секретар на САД ги именуваше условите за признавање на Крим за руски

Ако има “поширока согласност” и во предвид интересите на Украинците, тоа може да стане реалност.

Кандидатот за функцијата државен секретар на САД Рекс Тиларсон ги спомена условите под кои САД би можеле да го признаат Крим за руски. Ова тој го направи во текот на сослушувањето во Сенатот, пишува Звезда Ру.
Според зборовите на Тиларсон, САД се подготвени да го признаат полуостровот за руски во присуство на повеќе широк консензус што ќе го земе интересите на Украина и украинскиот народ. Без ваков договор САД не можат да го признаае Крим за територија на Русија. Кои барања би можеле да влезат во “широкиот договор”, кандидатот за функцијата државен секретар на САД не прецизираше.