🎥 Епизода 8: Слаѓана Вујошевиќ

од Vladimir Zorba

Во осмата епизода на „Што го врти светот?“ имаме можност да разговараме со брилијантната Слаѓана Вујошевиќ од „Светот на Биби“.

Најпозната кај децата по ликот на анимираниот лик Биби, докторка на науки со докторска во Истанбул чија докторска теза е токму во областа на Вештачката интелегенција.

Слаѓана зборува за бројните театарски и филмски улоги и награди за својата работа, воедно и на теми како:

✅ Биби – омилениот анимиран лик на децата и децата омилената публика на Слаѓана
✅ Зошто турските серии се толку гледани кај нас и како ја „слушаат публиката”
✅ Што е тоа што го можат уметниците, а сеуште не може да го направи Вештачката интелегенција.

Слични содржини