🎥Ford Mustang GTD достапен за Европејците од јуни

од Vladimir Zorba

Најмоќниот и најскапиот Mustang досега се крие зад ознаката GTD и најпрво ќе се нуди на заинтересираните клиенти во Северна Америка, а од јуни ќе биде достапен и за клиентите во Европа.

Како што пишува Klix.ba, Ford го избрал идеалниот момент да го претстави најмоќниот и најскапиот Mustang досега, бидејќи оваа година се вратија на Светскиот шампионат на издржливост (WEC – World Endurance Championship) со Mustang (во новата класа GT3) и наскоро ќе одбележи 60 години од пуштањето во продажба на првата генерација на еден од најпопуларните спортски автомобили на сите времиња.

Книгата за нарачки е отворена и сите заинтересирани купувачи кои се подготвени да издвојат околу 325.000 долари за нумерички ограничен одговор на Porsche 911 GT3 RS, прво ќе треба да добијат одобрение од Ford дека не сакаат да го продадат автомобилот на луѓе кои немаат намера да го возат, бидејќи всушност го купуваат за препродажба (добивка).

Потсетуваме дека во Дирборн користеа сличен избор на клиенти кога го продаваа суперспортскиот модел GT.

Слични содржини