🎥Јутјубер го обложи Cybertruck со злато во вредност од 60.000 долари

од Vladimir Zorba
132 прегледи

Cybertruck на Tesla е опкружен со многу контроверзии од своето основање, а неговото тело од нерѓосувачки челик е честа мета на критики. Токму тоа му дозволило на авторот на YouTube каналот JerryRigEverything да го покрие автомобилот со злато од 60.000 долари (околу 55.000 евра).

Ова многу забавно и информативно видео е всушност реклама за еден од спонзорите на каналот. Автомобилот подоцна ќе биде подарен, но се уште не е јасно кој ќе биде среќниот добитник, пишува Index.

По позлатувањето, каросеријата се заштитува со специјална мембрана, а на прозорците се поставува заштита од УВ и инфрацрвено зрачење. Надградбата чинеше вкупно околу 100.000 долари.

За 13 и пол минути е објаснет процесот на позлата од нерѓосувачки челик, а на самиот крај може да се види како изгледа „златниот“ Cybertruck.

Слични содржини