📊Ferrari уништи над 400.000 примероци од „се и сешто“ – уништени се и три автомобили

од Vladimir Zorba
17 прегледи

Ferrari со години се бори против копии и активно се обидува да ги вклучи своите фанови во борбата.

Секој што ќе наиде на копија со логото на Ferrari може слободно да го пријави. Иако наградите не се јавно достапни, поканата очигледно се исплати.

Имено, минатата година Ferrari уништи над 400.000 лажни производи на кои видно беше истакнато логото на Ferrari.

Според објавениот инфографик, меѓу нив имало над 100.000 парчиња облека, речиси 61.000 рачни часовници, но и повеќе од 30.000 парфеми. Беа копирани и рамки за очила, паричници, топки и модели на автомобили. Запленети се дури 800 ромобили, а Ferrari уништи три примероци од автомобилот.

За кои „болиди“ се работи не беше појаснето од Ferrari, но сосема е сигурно дека се многу добри копии кога го привлекоа вниманието на производителот.

Слични содржини