10 карактеристики на хороскопскиот знак Бик

од Берта Китинска

Тој е еден од најчувствителните знаци во зодијакот. Бик – криптичниот, навидум мирен и дипломатски во пристапот кон останатите. Добар аналитичар и набљудувач. Тој ретко би дејствувал емотивно, бидејќи размислува долго за секој свој потег.

Иако на моменти алчноста му преовладува на Бикот има еден куп квалитети кои го прават интересен за другите. Видете 20 карактеристики на овој хороскопски знак.

1. Бикот ретко пројавува агресија без потреба. Но, обидете се ли да го нападнете, очекувајте да ви одговори со истото. Гневот може да биде голем.

2. Претставниците на знакот Бик се независни и самостојни.

3. Бик е добро познат со практичниот ум и од оваа причина често е баран од пријатели и роднини, кои имаат потреба од совет.

4. Ако сте родени под знакот на овој знак, тогаш сигурно имате големо чувство за хумор.

5. Никогаш не оставајте еден Бик да ве чека, бидејќи може да биде премногу нестрплив. Ова е една од негативните страни на овој знак – низок степен на толеранција.

6. Претставниците на овој знак ја избираат почесто директноста и чесноста кон луѓето.

7. Од друга страна можат да бидат упорни до глупост.

8. Бикот може да биде строг на моменти, но во исто време има исклучително грижлива и вистинска љубовна страна, особено кога станува збор за неговите омилени луѓе.

10. На моменти Бикот може да се манифестира малку како песимист или барем според другите, но всушност тој е повеќе реалист.

9. Ако во опкружувањето има претставник на овој знак, знајте дека тој или таа ја сака безбедноста и таа е приоритет кога станува збор за блиски луѓе.

Слични содржини