10 најпопуларни имиња за кучиња во светот

од Vladimir Zorba

Ново истражување ги открива најпопуларните имиња за кучиња ширум светот и резултатите се интересни. Убедливо најчестите имиња се Луна и Макс.

Пристигнувањето на куче во семејството е доста голем и среќен настан. Многумина се фрлаат во купување на низа работи, од креветчиња, ќебиња, чинии до играчки

Сепак, треба да се избере и името на новиот член на семејството, а инспирацијата за името со кое ќе го наречете вашиот нов најдобар пријател може да дојде од најнеобичните места.

Постојат многу забавни имиња на кучиња во светот што можат да го опишат веселиот дух и личноста на вашето кученце во сета своја слава.

Осигурителната компанија „Budget Direct“ за домашни миленици ги истражуваше најпопуларните имиња на миленичиња во секоја земја и ги oзначи на мапа за да им олесни на сите сопственици да го најдат совршеното име што со задоволство ќе го викаат.

Истражувањето идентификуваше 10 најпопуларни имиња на кучиња во секоја земја.

Топ десет најпопуларни имиња за кучиња во светот:

Луна (женки)

Макс (машки)

Бела (женки)

Лола (женки)

Моли (женки)

Чарли (машки)

Бади (машки)

Роки (машки)

Џек (машки)

Луси (женки)

Слични содржини