Актуелно
Почетна / Магазин / 10 знаци дека вашето куче навистина ве сака

10 знаци дека вашето куче навистина ве сака

Кучињата ни ја покажуваат својата љубов на многу начини, но ние не сме свесни за тоа, пишува Appropiate Living.

Ова се 10 знаци по кои ќе знаете дека вашето куче навистина ве сака:

Ви ја носи омилената играчка

Кога вашиот најдобар пријател ќе ви ја донесе омилената играчка, тие не само што сакаат да играат со вас, туку тоа има и подлабоко значење. Вашето куче, исто така, ве гледа како природен лидер и се потпира на вас во играта. Во неговите очи, вие ја сакате таа играчка многу повеќе отколку што тој ја сака и затоа сака да ја сподели со вас. Тоа е очигледен знак на убов.

Ве гледа во очи

Веројатно најсилниот гест на списокот. Кога кучето доброволно ве гледа во очи, тоа е гест на наклонетост. Во човечкиот свет, можеме да го изедначиме тој гест со прегратка.

Многу студии покажале дека кога кучето ве гледа додека играте заедно или го гушкате, окситоцинот се ослободува во вашето тело, истиот хормон што им помага на мајките да се поврзат со своите бебиња по раѓањето.

Спие во вашата соба или вашиот кревет

За да разберете колку вашето куче ве сака, исто така треба да обрнете внимание каде спие. Ако тој најмногу сака да спие на креветот, до вас, тогаш без сомнение, тоа е вистински гест на љубовта.

Се потпира на вас

Понекогаш куче му се „лепи“ на сопственикот затоа што е вознемирено или затоа што сте му потребни од некоја причина. Во суштина, тоа е исто така важен знак на љубов. Тоа е доказ дека тој смета дека сте таму за да го заштитите и дека е безбеден покрај вас.

Го лиже вашето лице

Вашето куче разбира дали го сакате или не. Ако тој има навика да дојде кај вас секогаш кога може и сака да игра со вас цело време, треба да знаете дека тоа е како да ви кажува: „Знам дека ме сакаш… те сакам и јас“.

Кога ќе излезете, а тој е мирен

Обично кучињата покажуваат тага секогаш кога ќе излезете некаде без нив. Тоа е затоа што почнува да се вознемирува и се плаши дека ќе биде само долго време.

Сепак, има една работа што не ја знаете: ако вашето куче мирно го прифати фактот дека ќе ја напуштите куќата без него, тоа е знак на длабока љубов кон вас. Тоа значи дека тој верува во вас и знае дека ќе се вратите кај него.

Вие сте топло пречекани кога се враќате дома

Кога тој едноставно ќе го слушне звукот на вашиот автомобил, вашиот најдобар пријател веднаш е возбуден. Тој не може да дочека да ве види повторно и да ве пречека во вашата куќа.

Зева во исто време кога и вие

Прозевањето е минливо, но тоа веќе го знаете. Истражувањата покажаа дека луѓето зеваат кога ќе видат некој друг да го прави тоа затоа што чувствуваат одредена емпатија кон тоа. Исто е и со кучињата.

Ве следи во тоалетот

Ако вашето куче е едно од оние што ги следат нивните сопственици дури и до бањата, тоа значи дека тој ве сака и сака постојано да ве заштитува. Ако спие пред вратата на вашата соба или на дното на вашиот кревет, тој само сака да бидете сигурни дека не ви се случува ништо лошо.

Често ве гушка

Ако често забележувате куче да се држи до нозете и да си ја трие главата од телото, тоа е одличен знак. Всушност, тоа значи дека вашето куче ве прегрнува и се надева дека ќе добие одредена нежност и внимание од вас потоа.

loading...