16-годишно момче почина на првиот ден од фестивалот во јужен Велс

од desk4

Полицијата соопшти дека биле повикани на инцидент на фестивалот In It Together во Маргам во близина на Порт Талбот во петокот навечер.

Главниот инспектор Деклан Кејхил додаде: „Набргу по 20.30 часот во петокот вечерта, полицајците беа повикани поради инцидент на фестивалот „In It Together“ во Маргам, откако 16-годишно момче од Порт Талбот доживеа медицинска епизода.

„За жал, момчето почина додека беше носено накај болница со брза помош.

Полицијата соопшти дека нема сомнителни околности околу неговата смрт.

Фестивалот е само во својата втора година во сегашната форма на новата локација во Маргам во близина на Порт Талбот.

Слични содржини