200 мигранти симнати од воз на железничката станица во Велес

од Vladimir Zorba

Полицијата во Велес, од возот кој сообраќаше на релација Гевгелија – Скопје, вечерва околу 19.30 часот на железничката станица во Велес симна околу 200 мигранти, претежно Сиријци. Ова е една од поголемите групи кои ги запрела полицијата на редовна релација на патнички воз.

migranti nova

Мигрантите беа главно млади луѓе од 18-30 години, а меѓу нив имаше и неколку девојки. Голем дел од нив, поради долгото одење пешки беа со искинати алишта и обувки.

Повеќе детали во репортажата на НОВАТВ.

 

Слични содржини