26 граѓани починаа од коронавирус, најмладиот на 23-годишна возраст

од Nikola Popovski

Регистрирани се 26 починати лица од коронавирус во последното деноноќие, покажуваат податоците на Институтот за јавно здравје.

Според билансот по градови, 6 починати лица се од Скопје (77г,63г,58г,57г,52г,47г,), по 5  починати лица од Тетово (74г,73г,68г,67г и 62г), по 3 починати лица од Гостивар (82г,55г и 52г)  и Куманово (84г,71г и 65г) , по 2 починати лица од Кичево (78г и 68г) и Струга (76г и 45г) и по едно починато лице од Крива Паланка (23г) ,Струмица (73г) ,Штип (67г) ,Охрид (84г) и Прилеп (83г).

Од пријавените лица 20 се починати во болнички услови, а 6 од пријавените лица се починати во домашни услови.

Слични содржини