360 степени: Рашковски вози скап автомобил кој го нема на анкетниот лист

од Andreja Salpe

Во вечерашната емисија „360 Степени” на Алсат телевизија објавија дека секретарот во кабинетот на премиерот Драги Рашковски, вози прескап автомобил „Volvo XC90″ во вредност од 74.000 евра, кој не фигурира на неговиот анкетен лист.

Државната комисија за спречување на корупција (ДКСК) веќе има отворено предмет за Раашковски и велат дека ќе се истражува дали вредноста на она што го поседува ги надминува неговите примања, во таков случај истрагата ќе оди подлабоко.

 

Слични содржини