5 работи што мажите ги мразат кај жените: Немаат никаква врска со изгледот и нема шанси да „прогледаат низ прсти“!

од Vladimir Zorba

Честопати велиме дека мажите и жените се два различни света и можеби тоа е причината за неразбирање во врска или брак.

Со цел да се избегнат недоразбирања и сомнежи, мажите откриваат што „органски не можат да смислат“ кај жените – и таквото однесување може да ја уништи и најубавата врска.

1. Не кажуваат што е проблемот

Знаете кога ќе ве праша што е проблемот затоа што гледа дека сте лошо расположени или лути и велите „ништо“. Освен ако не сте навистина лошо расположени без некоја посебна причина, со овој одговор, т.е. со премолчување на вистината, секојпат го бркате по малку.

Додека жените не сакаат да кажат во што е проблемот затоа што сакаат мажот сам да сфати и да се извини, тие, од друга страна, не сакаат да „се мачат“ околу тоа или да се обидат да читаат мисли.

Кажете што е проблемот и обидете се да го решите – толку е едноставно.

2. Несигурност

Дали постојано барате маани во себе, лелекате дека сте дебели, имате голем нос, искривени нозе? Не обидувајте се постојано да ги истакнувате своите недостатоци пред вашиот партнер бидејќи тоа нема да ви донесе ништо добро, туку работете на тоа да имате поголема самодоверба.

3. Постојана љубомора

Мажите не можат да поднесат љубоморни сцени! Љубомората генерално не носи ништо добро, тоа не е знак дека сакате некого, туку дека не му верувате на вашиот партнер, и тоа дефинитивно не е нешто што ја зајакнува врската, напротив.

4. Постојано проверување

Постојано повикување на телефон, испрашување каде е, со кого и „дали има жени таму“, е одличен начин да направите партнерот да се чувствува заробен и далеку од него.

Никој не сака да има посесивна и недоверлива личност до себе, затоа „баталете“ ги постојаните проверки и искористете го тоа време да работите на себе, ќе се чувствувате многу подобро – и двајцата.

5. Занемарување

Далеку од тоа дека мажите копнеат да го поминат секој слободен момент со својата партнерка, но тој дефинитивно не ужива кога целосно го запоставувате и имате време за сè, освен за него.

Мажите велат дека им пречи многу што чувствуваат дека сите други се поважни од нив, затоа секогаш одвојувајте барем малку време за вашиот сакан.

Слични содржини